Prissänkt Purity sålde slut


Purity Vodka från Ellinge slott kan kalla sig världens bästa vodka efter att ha vunnit flest guldmedaljer i internationella tävlingar genom tiderna. Under hösten gjordes en rejäl prissänkning av mikrodestilleriets vodka för att få fler svenskar att upptäcka så kallad ultra-premium-kvalitet. Resultatet blev att Purity Vodka sålde slut i alla lager.

Efter att tidigare främst varit inriktad på USA-export har svenska Purity Vodka nu även valt att satsa på sin hemmamarknad, trots att ultra-premium-kvalitet endast står för en av tusen sålda flaskor vodka i Sverige. För att göra Purity Vodka tillgänglig för fler genomfördes därför en kraftig prissänkning den första september – från 481 till 298 kronor. Resultat blev att vodkan sålde slut i hela Sverige.

– Responsen av prissänkningen tog oss på sängen och tömde lagret, säger Thomas Kuuttanen som är Master Blender på Purity Vodka. Vårt mikrodestilleriet i Ellinge går nu på högvarv för att vi så snart som möjligt ska finnas på hyllorna igen. Den svenska traditionen av att dricka vodka går långt tillbaka i tiden. Vårt mål är därför inte att öka konsumtionen utan att visa på de enorma kvalitetsskillnader som finns inom vodka.

Purity Vodka återfinns normalt sett i utvalda butiker på Systembolaget samt genom beställningssortimentet. Nya flaskor är under full produktion och blir tillgängliga på butikshyllorna och i beställningssortimentet under vecka 41, 2017.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Verifierad av MonsterInsights