Days of Creation och en Fika från Thornbridge


I förra veckan hamnade Days of Creation i Systembolagens hyllor. Det kommer från Thornbridge Brewery och är en Sour Red Ale. Inom några veckor kommer dessutom coffee stouten Fika.

Engelska Thornbridge Brewery huserar på mark som tillhör herrgården Thornbridge Hall, i närheten av den lilla staden Bakewell i Derbyshire. Det startades 2005 av Jim Harrison. Som devis för företaget satte han ”Innovation, Passion, Knowledge” och till dags dato har Thornbridge hantverksöl vunnit drygt 350 nationella och internationella medaljer.

2009 öppnade de sitt andra bryggeri i Bakewell, numera använder de Thornbridge Hall för experimentella öl och fatlagring. Deras Days of Creation är ett exempel, det är en Sour Red Ale som lagrats i bourgognefat tillsammans med – hallon … Den fick nyligen silvermedalj vid World Beer Cup.

Enligt bryggeriets Facebooksida kommer inom ”några veckor” även en cold brew coffee stout på 7.4% med det svenskklingande namnet Fika. Pris än så länge okänt, men vi återkommer med mer information.


Creation Days
Nr: 11814
Volym: 37,5 cl
Pris: 99,90 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!