Banner

Längre texter och reportage om whisky, bourbon eller öl. Vi besöker olika destillerier, restauranger eller bryggerier. Följ med oss och lär dig mer om whisky och öl.

Senaste inläggen i kategorin Artiklar

Urquell fyller 175

Pilsner Urquell bryggdes första gången av Josef Groll, den 5 oktober 1842, i Plzen, Tjeckien. Pilsnern som revolutionerade ölvärlden var den första gyllene pilsnern, till skillnad från all tidigare bryggd öl som var mörk i färgen.

Karibiens kulinariska huvudstad

Styrelsen för den Ibero-amerikanska akademin och den Kungliga spanska gastronomiska akademin har utsett Dominikanska republiken till Karibiens kulinariska huvudstad.

Rockkungens eget vin

Elvis Presley, The King of Rock ’N’ Roll – Sveriges första kändisvin firar 10-årsjubileum. Det uppmärksammas med en ny etikett i begränsad upplaga, som förstås kommer att bli ett samlarobjekt för alla Elvis-fans.

Massor av blossor till glödgad högtid

Glöggfamiljen Blossa är minst sagt en storfamilj, och i år har de fått tillökning i form av två nyktra blossor: Blossa Alkoholfri Ekologisk Glögg (nr 11925, 39 kr) samt Blossa Ekologisk Alkoholfri Blåbär & Ingefära (35,90 kr i dagligvaruhandeln). Dessutom har hela ordinarie familjen klätt upp sig.

Den sista stora smakresan?

Spendrups och Mariestads öl har nu avslutat sin tredje smakresa i en inspirationsserie där Mariestads och Spendrups bryggmästare Richard Bengtsson tillsammans med företagets viktigaste kunder, fått uppleva några synnerligen spektakulära smakinspirationsäventyr.

Sommarens whisky- och öltips

Vi på Allt om Whisky tycker det roligt att intresset och engagemanget på Skandinaviens whiskybloggar växer. Det här i sin tur bidrar till att kunskapen om whisky ökar men även nyfikenheten ute i stugorna. Här kommer sommarens tips från Allt om Whisky tillsammans med några nära och kära i branschen. En del av tipsen passar utmärkt […]

Exile Casks: Fat på flykt

För många av Allt om Whiskys läsare är engelsmännen Joel Harrison och Neil Ridley välbekanta namn. Deras ”Caskstrength”-blogg var en av de mest läsvärda på nätet, och som skribenter har vi haft förmånen att publicera flera av deras underhållande och informativa texter. Nu har de lagt skrivandet åt sidan för att buteljera whisky under namnet […]

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.