Sveriges mest köpta single malt – Glen Grant Single Malt The Major’s Reserve

Den mest sålda singelmaltwhiskyn i Sverige heter Glen Grant. Det är en mjuk whisky utan rökighet. Har du smakat?

Öl med whiskyknorr

Malt. Jäst. Vatten. När det gäller ingredienser så har whisky och öl mycket gemensamt. Under esnaste årens hantverksölsrevolution har lagring av öl på före detta whiskyfat blivit allt vanligare. De flesta känner ju till Innis & Gunns whiskyfatslagrade öl, men det finns fler, här några exempel på öl med whiskyknorr.

Prisvärd maltwhisky – unik för Sverige

”Anchor” betyder ju ankare, men även förankra och bildligt står ordet för någon (eller något) att hålla sig till. Nu kommer en blended malt med just det namnet – och den är gjord enkom för oss här hemma.

Wemyss Malts, buteljerare med smak i fokus

I en whiskyvärld som många gånger är likriktad och idéfattig valde ett företag att gå en lika enkel som genial väg. Träffa Wemyss som satte smaken i fokus.

420 flaskor av Brians Glenfiddich-experiment

420 flaskor av Glenfiddich IPA Experiment anlände idag, den 20 januari. Malt Master Brian Kinsman samarbetade med ett mikrobryggeri i Speyside och lät Glenfiddichwhisky få sin avslutande lagring i fat som tidigare använts till India Pale Ale, något som aldrig gjorts tidigare.

Recept: Grilla med whisky

Har du ställt in grillen än? Fast man kan ju med lika utsökt resultat också grilla i köket. Vår mästerkock Anders Tegnér har speciellt för Allt om Whisky skapat fyra grillsåser med whisky som huvudingrediens. Låt er väl smaka!

Medaljregn över Mackmyra

Mackmyra belönades med hela sju medaljer för sin svenska whisky i 2016 års tävling Festivalens Bästa Whisky som delades ut på Stockholm Beer & Whisky Festival. 

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.