Prisbelönta böcker om rom, whisky och öl

Tre böcker, som alla har synts i Allt om Whisky, har utsetts till ’Best in the world’, av Gourmand World Cookbook awards, och de som har läst böckerna är nog böjda att hålla med. Här samsas kunskap, berättarglädje, fakta och anekdoter tillsammans med handfasta tips och nyttig information. Ett, två eller tre givna sällskap i hängmatta i sommar.
De tre böckerna är:

Stora romboken: Rom & cocktails från hela världen

av Lars Renbjer och Robert ’RomRobban’ Sandqvist, med motiveringen:

• ”Med alla romproducerande länder inkluderade är den här boken en uppslagsbok som alla romälskare måste ha. En anmärkningsvärd insats mellan en mixolog i världsklass och en av de största importörerna och kännarna av rom i världen".

Historier jag hört i Skottland och andra berättelser om whisky

av Hasse Nilsson, med motiveringen:

• " Hasse Nilsson levererar ett mästerverk om tusen och en berättelser om skotsk whisky och dess otroliga karaktärer. Texterna, vackert illustrerad, ger liv åt skurkarna, smugglarna, aristokraterna och damerna som byggt whiskylegender under årens lopp".

Klosteröl: En bok om klosteröl, belgisk öl och öl i belgisk stil

av Andreas Fejes, med motiveringen:
• "Andreas Fejes lyckas utforska den belgiska klosterölens hundra år gamla historia samtidigt som han erbjuder oss en text av mycket hög kvalitet och låter den svenska allmänheten hitta de bästa barerna för att njuta av dessa exceptionella öl".

Böckerna finns att beställa på flera olika siter, enklast är att söka på titeln. Grattis till vinnarna!

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!