Tidningen Allt om Whiskys huvudsakliga tema. Nyheter, tips, artiklar och skolor om whisky. Titta även på vår whiskyordlista som förklarar ord, termer, begrepp och uttryck. Ta en titt bland våra inlägg om whiskey och bourbon också.

Senaste inläggen i kategorin Whisky

5 x Springbank på webben

Den 23 november är det Sverigepremiär för en ny generation av buteljeringar i Springbanks ”core range”. Flaskorna har fått en mer sofistikerad design i linje med de begränsade utgåvorna och recepten har finjusterats. Dessutom lanseras en helt ny bourbonlagring som bjuder på en uppvisning i gräddiga Springbanksmaker.

AnCnocs senaste rökare

Peatheart är den senaste i AnCnocs serie med rökiga whiskies.

Macallan Edition No.3 med doften i fokus

The Macallan presenterar Edition No.3 – den tredje delen i en serie innovativa samarbeten. Den här gången har The Macallans Master Whisky Maker, Bob Dalgarno, och världsberömde parfymören Roja Dove tillsammans utforskat whiskyns värld av aromer och skapat en komplex och, dessutom, väldoftande single malt.

Sveriges mest köpta single malt – Glen Grant Single Malt The Major’s Reserve

Den mest sålda singelmaltwhiskyn i Sverige heter Glen Grant. Det är en mjuk whisky utan rökighet. Har du smakat?

Jack Daniels Red Dog Saloon släpps idag

För 125 år sedan slog Jack Daniel upp portarna till Red Dog Saloon på torget i Lynchburg. Till skillnad från White Rabbit Saloon, som var lite sofistikerad, var Red Dog mer grovhuggen. Idag är allt som finns kvar av Red Dog Saloon myter och legender. Tills nu! 250 flaskor släpptes idag onsdag 25 oktober kl […]

Först ut från nyöppnade Speysidedestilleriet Glen Keith

2000 lade Chivas Brothers ned destilleriet Glen Keith, men efter en rejäl renovering öppnades det igen 2013. Nu har en första single malt kommit.

Tamdhu: Lanternwhisky i julklapp?

Tamdhu Distillery har lanserat sin 10-åring i en lanternformad presentförpackning av tenn. Kul nog kan den återanvändes sedan whiskyn tagit slut – som just en lanterna.

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.