Tidningen Allt om Whiskys huvudsakliga tema. Nyheter, tips, artiklar och skolor om whisky. Titta även på vår whiskyordlista som förklarar ord, termer, begrepp och uttryck. Ta en titt bland våra inlägg om whiskey och bourbon också.

Senaste inläggen i kategorin Whisky

Whiskyglaset – från trä till aluminium

Först kom quiachen, sedan tumlarglaset och copitan, nu finns också Lowball och The Norlan Glass med dubbla väggar och kinnekullar och allt. Får vi snart se ett Smokey Whisky Glass?

Öl med whiskyknorr

Malt. Jäst. Vatten. När det gäller ingredienser så har whisky och öl mycket gemensamt. Under esnaste årens hantverksölsrevolution har lagring av öl på före detta whiskyfat blivit allt vanligare. De flesta känner ju till Innis & Gunns whiskyfatslagrade öl, men det finns fler, här några exempel på öl med whiskyknorr.

Emmas tips: Bowmore 25 yo

Ett fantastiskt minne från Islay biter sig fast i mitt minne. Det inspirerar till ett bra Islay-tips!

Frågor & Svar – Glas, bullformar & Cask Strength

Intresset för whisky är stort och frågorna är tidvis många. Här samlar Allt om Whisky några av de frågor vi får in till redaktionen, för att fler ska kunna få svar på sina funderingar. Har du några frågor du önskar ställa så maila till info@tastynews.se och skriv Frågor & Svar i ämnesrutan.

Emmas tips: Spännande rye och min nygamla favorit

Rågwhisky eller ryewhiskey har seglat upp igen och nyfikenheten på den här typen av whiskey har ökat. En annorlunda typ av whiskysmak som kräver en öppensinnad smakpalett.

Här är världens mest sålda whisky

Enligt Drinks Internationals The Millionaire’s Club är världens mest säljande whisky indisk, för bara fem år sedan var det Johnnie Walker men den har halkat ner till en femteplats.

Bra whisky – stanna till på Lidl

Jo, ni läste rätt: Lidls whisky. Den lågprisinriktade tyska livsmedelskedjan har faktiskt åtta olika egna whiskies i sortimentet. De är inte bara billiga – de har blivit prisbelönta också.

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.