Sigtuna lanserar mikrobrygd på burk

Sigtuna East River Lager lanseras nu som enda svenska mikrobryggda öl på burk. Det är ett resultat, enligt Sigtuna brygghus, av svenskarnas ökade intresse för craftbryggd kvalitetsöl. Förpackningen gör även ölet tillgängligt för en större målgrupp då närmare 70 procent av Systembolagets totala ölförsäljning består av ljus lager på burk.

– Det är självklart jäkligt kul att få tappa min East River Lager på burk. Det här kan bli hur stort som helst då mikobryggd burkbira är en självklarhet på mer mogna marknader som USA och Storbritannien, säger Mattias Hammenlind som är bryggmästare på Sigtuna Brygghus.

Sigtuna East River Lager har bryggts sedan 2010 och är en av Sigtuna Brygghus största framgångar. Inspirationen till ölet kommer från craftkulturen på amerikanska östkusten.

Ölen doftar blommigt och i smaken finns toner av citrus och grape från Cascade-humlen. Det finns även örtighet från humlesorten Hallertauer Mittelfrüh. Malten som används är bland annat av typen pilsner och ljus karamell.

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.