Sigtuna lanserar mikrobrygd på burk

Sigtuna East River Lager lanseras nu som enda svenska mikrobryggda öl på burk. Det är ett resultat, enligt Sigtuna brygghus, av svenskarnas ökade intresse för craftbryggd kvalitetsöl. Förpackningen gör även ölet tillgängligt för en större målgrupp då närmare 70 procent av Systembolagets totala ölförsäljning består av ljus lager på burk.

– Det är självklart jäkligt kul att få tappa min East River Lager på burk. Det här kan bli hur stort som helst då mikobryggd burkbira är en självklarhet på mer mogna marknader som USA och Storbritannien, säger Mattias Hammenlind som är bryggmästare på Sigtuna Brygghus.

Sigtuna East River Lager har bryggts sedan 2010 och är en av Sigtuna Brygghus största framgångar. Inspirationen till ölet kommer från craftkulturen på amerikanska östkusten.

Ölen doftar blommigt och i smaken finns toner av citrus och grape från Cascade-humlen. Det finns även örtighet från humlesorten Hallertauer Mittelfrüh. Malten som används är bland annat av typen pilsner och ljus karamell.

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.

2 kommentarer

 • Varför finns inte Sigtuna burken på Bromma Blocks eller Norrastation där jag brukar handla? När jag kollar med Bolaget finns den över hela landet men knappt i städerna. Varför?

 • Systembolaget lanserar under mars månad hela 74 nya produkter varav 10 är öl.
  Vilka butiker som ska lagerföra de olika ölen bestäms centralt på Systembolagets huvudkontor, men varje butik har rätt att addera vilka produkter man vill till sitt sortiment, sk lokalt val!
  Om en butik saknar ”din” öl kan dom utan problem ta hem och addera den till sitt sortiment.
  T.ex. följande butiker, Nacka Forum, Nacka Sickla, Arninge, Mörby C, Globen, Täby Centrum, Bromma Blocks, Öl butiken Norra Stationsgatan samt även de flesta av Stockholms innerstads butiker.
  har inte Sigtuna East river lager i sitt sortiment men kan ha det i framtiden.
  Det är kunderna som bestämmer och efterfrågan styr butikerna lokala val.
  Så fråga efter Sigtuna East River Lager (nr 1438) på din butik om den inte finns där!

Comments are closed.