Lysande midnattssol

MackMyraMidnattssolDen 2 maj lanseras Mackmyras nya sommarwhisky, Midnattssol. Systembolaget har beställt 10 000 flaskor till ett totalt ordervärde om cirka 4,2 miljoner kronor. Midnattssol är den andra utgåvan i en fristående serie och följer upp Midvinter som lanserades hösten 2013.

Mackmyra Midnattssol är en ny whisky i begränsad utgåva att upptäcka både för whiskykännare såväl som för noviser. Whiskyn har lagrats på en kombination av amerikansk och svensk ek, sherry och bourbonfat, och därefter slutlagrats på svenska björkvinsfat.

Midnattssol kommer att säljas på 70 cl flaska med en alkoholhalt om 46,1 % vol. Den kommer att kosta 598 kronor på och finns att köpa i flertalets av Systembolagets butiker från och med den 2 maj.

Så här berättar Master Blender Angela D’Orazio om den:

– Doften är intensivt fruktig, bärig, syrlig och blommig med aromer av fläder, björkvin, päron och citrus samt en mjuk ek med fin kryddighet och örtiga toner. Smaken är blommig, syrlig och fruktig med en lätt kryddighet där vaniljkola, päron och citrus förenas med en delikat, kryddig, ekig smak. Eftersmaken är mjukt fruktig, lätt ekig, örtig och kryddig.

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör