Göteborgsdrake vann

IMG_9881Det var fullpackat i Sportcenter Linköping, när finalen i SM i Hembryggd öl avgjordes. 500 öl tävlade och den som vann kommer från Göteborg, heter Drakens IPA och har bryggts av Magnus Ahlström, Rick Gordon Lindqvist och Tomas Lundqvist.

Så här tyckte juryn: ”En vackert ljust kopparfärgad öl där aromen domineras av grapefrukt och grapefruktskal på en knäckig maltbotten”.

Rick Gordon Lindqvist och hans bryggarvänner kommer nu att få brygga sitt eget öl – 30 000 liter – hos Åbro bryggeri, det kommer sedan att säljas på restauranger och Systembolag runt om i landet. Ölen får premiär under Stockholm Beer and Whisky Festival i höst.

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör