Smakresa på Göta kanal


Götaweb-7245minMariestads-öl med Bryggmästare Richard Bengtsson har tillsammans med Årets Kock 2014 Filip Fastén åkt på en smakresa på den mytomspunna Göta kanal. Resan gick från Stockholm till Göteborg på, antagligen världens äldsta kryssningsfartyg, M/S Juno. Under resan fick de lyckligt lottade resenärerna uppleva bland annat tunnbindning, bryggskola, örtkunksap och ostprovning samt en fantastik ”beermakers dinner” singnerad Årets Kock 2014. Erfarenheterna från smakresan kommer Bryggmästare Richard Bengtsson använda sig av i framställningen av en limiterad Mariestads-öl som lanseras i höst.

image002

Mikael Göransson är kock, sommelier, fotograf och matstylist. På hans Youtube.kanal Alltid Hungrig kan du lära dig laga nya rätter, komma igång med nya tekniker och massa annat intressant inom mat och dryck. Du hittar massa olika recept och instruktioner så du vet hur du kan lyckas själv hemma i köket!