Rockgruppen Europe bakom Demon Head Pilsner


nipfsxtcvc3mz4advedqRockgruppen Europe lanserar nu i samarbete med Rewine en pilsner, Demon Head Pilsner. Namnet kommer från en låt från Europes senaste album Bag of Bones.

– Demon Head är en av favoritlåtarna från vårt senaste album. Vi gillar texten och titeln och tyckte den passade bra till en ”seriös rockpilsner”. Vi är mycket nöjda och stolta över resultatet, säger frontfiguren Joey Tempest.

Demon Head Pilsner har en påtagligt maltig doft med vissa citrusinslag och bra friskhet. I smaken känns den ganska fruktig med bra initial beska, lite kryddig med en friskhet som ligger kvar.

– Att få ha jobbat tillsammans med Europe har varit otroligt roligt och även en stor utmaning. Alla i gruppen har varit otroligt engagerade, förklarar Joakim Perani, vd på Rewine.

SONY DSCDeamond Head är gjord på pilsnermalt blandat med tre sorters humle, Hallertau från Tyskland, Saaz från Tjeckien som ger komplexitet och frukt samt Centennial från USA för att få lite citrustoner.
Demon Head Pilsner (artnr 88357, 19,90 kr) finns på Systembolaget från 1 juli.

 

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.