Strathmill: Keiths arbetshäst

Strathmill_d_fbx
Idag finns i den lilla staden Keith vid River Isla tre destillerier i staden. Det minsta, Strathisla, lockar enorma mängder besökare, men till den verkliga arbetshästen Strathmill hittar mycket få.

Det är synd att så få hittar fram till destilleriet Strathmill med sina dubbla pagoder och grönskimrade fasader, men där finns inget besökscenter, där buteljeras ytterst sällan någon singelmalt utan de gör sin malt i tysthet till Diageos världsberömda blendwhiskies som J&B och en lång rad andra.
Strathmill
Som vanligt är det till Gordon & MacPhail man måste bege sig om man vill uppleva den ovanliga och spännande whiskyn. Nu har familjen Urquhart med Ewen Macintosh i spetsen valt ut en Strathmill från år 2000 och buteljerat den på nya husstyrkan 46 procent. Just den här bourbonlagrade skönheten utsågs till bästa skotska whisky 11–16 år i Jim Murrays Whisky Bible 2016.

Nr 20218, Strathmill Connoisseurs Choice , Gordon & MacPhail, 46%, 910 kr.
Beställningsbar på systembolaget.se samt i vinkällarbutikerna från 8 juli.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!