Harboe: Hovleverantörens bjørnebryg

AOW_phoca_thumb_l_HB_nytfoto
Sedan 1 september finns på Systembolaget två björn-nyheter på 33 cl burk från danska hovleverantören och bryggeriet Harboe. Den första och starkaste är Bear Beer Extra Strong Lager 7.0% (nr 1316, 10,90 kr) i fasta sortimentet. Den andra och prisvärda björnen är Bear Beer Premium Lager 4.6% (nr 1348, 7,90 kr) i beställningssortimentet till marknadens bästa ölpris.

AOW_Harboe Sverige Bear Beer Extra Strong Lager 2

Harboe Bryggeri började brygga öl 1883 och är idag ett av Danmarks största bryggerier. Fram till mitten av 1970-talet var bryggeriet relativt litet och levererade öl och andra drycker till den lokala marknaden. 1972 började en ung tysk ingenjör vid namn Bernd Griese på bryggeriet och saker och ting började förändras.

Bernd utmanade sättet produkterna distribuerades och hade snart identifierat ett behov av ett starkt varumärke som kunde ta Harboe till en ny nivå, både nationellt och internationellt.
Under hösten 1974 lanserades Bear Beer under det danska namnet Bjørnebryg. Björnen valdes som en symbol för styrka och renhet, och framförallt som en symbol för Norden.
AOW_Harboe Sverige Bear Beer Premium Lager 2
Bear Beer (Bjørnebryg) blev Harboes främsta varumärke och gjorde att företaget kunde bryta ny mark. Det gav det lilla bryggeriet drivkraften att nå internationella marknader. Idag finns Bear Beer i över 60 marknader över hela världen. Idén bakom succén var enkel, att sälja riktigt bra kvalitetslager till riktigt bra priser.

Harboe har tack vare sina framgångar fått status som dansk hovleverantör.
Bear Beer Extra Strong Lager 7.0 % har en extra stark alkoholhalt men är trots den höga alkoholhalten balanserad och upplevs inte alls ”spritig” i smaken. Även här är beskan från humle balanserad. Färgen på Bear Beer Extra Strong är gyllene.
Bear Beer Premium Lager 4.6 % är en lageröl av hög kvalitet, har en gyllene färg och är en balanserad lager med humletoner.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!