Han gör Sveriges bästa G&T

Johan_Skofterod_Sveriges Basta Gin & Tonic 2016 foto Schweppes
Johan Skofteröd i aktion. Foto: Schweppes.

Rent teoretiskt är Gin & Tonic en enkel drink med få ingredienser, trots det är den svår att få perfekt. I lördags (20/8) avgjordes för andra gången Schweppes tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic. Drinkarna ”På myren” och ”Under äppelträdet” vann.

Till finalen i Schweppes tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic kom nio finalister. De skulle övertyga jurymedlemmarna att just deras två varianter av Gin & Tonic var bäst. Den som övertygade dem helt var Johan Skofteröd, arbetschef från Stockholm.

– Temat på mina drinkar är skogens skafferi – från storstadspuls till naturen. Min första drink, blandad på Schweppes Indian Tonic, heter ”På myren” och är en hyllning till min fru som är från Norrland. Jag använde en grankvist och några hjortron som garnityr. Enkelt men vackert. Min andra drink heter ”Under äppelträdet” med harsyra, äppelextrakt och Schweppes Premium Mixer Rosépeppar, som ger en god pepprighet till GT:n.

Juryns vinnarmotivering löd: ”Med imponerande teknik och proffsigt handlag mixade årets vinnare två drinkar med ett kärleksfullt och väl avvägt tema. Såväl smaker som utseende var i harmoni och visade på trofasthet till den klassiska Gin & Tonicen. Krispiga, läskande och friska”.

På Myren
Ingredienser:
– Schweppes Indian Tonic
– 5 cl gin
– 1 cl hjortronlikör
– 1 tsk granskottssirap
– Grankvist
– Hjortron
– Isbitar

Gör så här:
Fyll ett kupglas på fot med is. Rör om för att kyla glaset. Blanda granskottssirap, gin och hjortronlikör i ett blandglas. Rör om med sked och några isbitar. Häll av smältvatten från isen och fyll på med is så glaset blir fullt. Häll sedan över drinkblandningen från blandglaset till drinkglaset. Fyll upp med tre gånger så mycket Schweppes Indian Tonic som gin. Garnera med hjortron och en grankvist.

Pa-myren_med-flaska_Sveriges-Basta-Gin-Tonic-2016_foto-Schweppes

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!