Innis & Gunns Session-IPA på burk

I&G_HR - IPA_330ml can_500
Det skotska bryggeriet Innis & Gunn lanserar Session-IPA (India Pale Ale) på burk. Alen är bryggd med en komplex humlemix av 4 sorter med brittiskt, amerikanskt och europeiskt ursprung speciellt utvalda för att skapa en välbalanserad session-IPA. Men vad är en Session-IPA?

I&G_HR - IPA_330ml canEn Session-IPA är en alkoholsvagare version av IPA (India Pale Ale). Alkoholhalten på Innis & Gunn Session IPA ligger på 4,6%.

Innis & Gunn Session IPA är bryggd med en ny unikt rostad ”Extra Pale” malt vald för att ge ölen en distinkt maltighet. Innis and Gunn’s ”4 hop fusion”, som utgörs av Super Styrian, Cascade, Magnum och Admiral, levererar förutom balanserad beska även friska toner av grapefrukt och apelsinskal. Allt summerat i en lång, balanserad eftersmak.

– IPA är en klassisk alestil men har ändå en mytisk status bland de som dricker hantverksbrygd öl. Det tog oss många månader att fullända vårt recept på Session-IPA. Vi ville ge våra Innis & Gunn fans en modern och innovativ IPA som är balanserad och lätt att dricka men samtidigt smakrik. Vi har omsorgsfullt valt en blandning av brittisk, amerikansk och europeisk humle för att brygga en smakrik öl i den relativt nya stilen session-IPA, berättar bryggmästare Dougal Gunn Sharp.

Alen doftar röda frukter, rosenblad med lätta citrustoner. Smaken är maltig och humlens beska balanseras av en anings sötma (butter biscuit). Den har en fin textur som ger en lång och varaktig avslutning.
Innis & Gunn India Ale Pale finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 september. Där har den nummer 88053, burken rymmer 33 cl och priset är 15,90 kronor.

P.S. Ni har väl inte missat att Dougal Sharp regelbundet skriver en krönika i tidningsversionen av Allt om Whisky? D.S.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!