Mackmyra Ten Years – ny säsongswhisky


Mackmyra lanserar Ten Years, en svensk 10-årig singelmaltwhisky. Det är Mackmyras första åldersbestämda whisky som blir tillgänglig till en större skara i ett släpp den 5 maj på Systembolaget och utvalda exportmarknader.

Ten Years är en singelmaltwhisky som lagrats på ex-bourbon och fat av ny amerikansk ek i över tio år, 50 meter under marken i Bodås Gruva. Säsongswhiskyn blir tillgänglig i betydligt större upplaga än Moment Tolv, som Mackmyra lanserade i februari i år. Totalt buteljeras 20 000 flaskor varav 12 000 köps in av Systembolaget. Resterande volym säljs på Mackmyras prioriterande exportmarknader.

– Vi är mycket stolta över att få lansera Ten Years. Det är en speciell whisky som vi lagt mycket tid på och därför är det extra kul att vi får chans att dela den med många i vårt första riktigt stora publika släpp av en åldersbestämd whisky, säger Magnus Dandanell, VD Mackmyra.

Och de berättar så här om den: ”Ten Years har en naturlig, guldgul färg med en doft som är kryddig, bärig, fruktig och blommig med en mjuk ekighet och aromer av torkad frukt, kryddor och fat. Whiskyn har en medelfyllig textur och en smak som är kryddig, fruktig och mjukt ekig med vanilj, russin och anis. Eftersmaken är lång, bärig, fruktig, kryddig och mjukt ekig med en lätt vinös ton.”

– Det är mycket speciellt då vi blandat vår äldsta whisky från fyra olika fattyper. Efterfrågan har varit stor och det ska bli spännande att se hur den tas emot, säger Angela D’Orazio, Master Blender Mackmyra.

Mackmyra Ten Years
Artikelnummer: 40051-01
Pris: 698 kronor
Alkoholhalt: 46,1%
Volym: 700 ml

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!