Bli snyggare med whisky i skägget


Företagsnamnet PGS ska utläsas Portland General Store och drivs av Lisa och Troy i Mainestaden Portland. Tillsammans gör de parfym, hårpomada, skäggolja och mycket annat. Och de använder sig enbart av ekologiska råvaror och aldrig några syntetiska ingredienser. En av deras skäggoljor doftar – just det: whisky.

Lisa och Troy började hemma i köket. Sedan 2010 huserar de i en före detta fruktlada nere i Portlands gamla hamn.
På sajten gents.se (väl värd att besöka av många anledningar) står det så här om skäggolja:

Skäggoljan gör torra och risiga hårstrån mjuka vilket ger en mer välvårdad look. En annan fördel med skäggolja är att den gör huden under skägget välmående och förebygger torrhet och irriterande hårstrån som växer inåt.

Gents har ett stort utbud skäggoljor – dock inte med whisky, men en sådan hittar man alltså på www.portlandgeneralstore.com och det är deras mest säljande. En flaska med 15 ml kostar $ 30, det vill säga cirka 260 kronor. Sedan tillkommer förstås frakt – men en 15 ml-flaska väger ju inte så tungt precis…
Nu är det ju inte alla som har skägg – andra rakar sig, men då har GPS också en Whiskey After Shave Splash ($ 18), Whiskey Wet Shave Puck ($ 16) och Whiskey Old Fashioned Wet Shave Soap ($ 18). De har ett rakset också med både After shave och raktvål för $ 30.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!