Blossa 1917 smakar som julen för 100 år sedan


Lagom till advent lanseras Blossa 1917 – en spritglögg baserad på ett recept från 1917 ur J.D Grönstedts arkiv. Smakerna är återskapade för alla glöggälskare som är nyfikna på hur julen smakade för hundra år sedan.

Idag dricker vi mest vinglögg eller starkvinsglögg, men under början av 1900-talet var det populärt med spritbaserad glögg. Med Blossa 1917 har Blossas Chief Blender Åsa Orsvärn rest i tiden för att återskapa en spritglögg baserad på cognac istället för vin. Basen i Blossa 1917 utgörs av Grönsteds cognac som är ”förskuren” vilket innebär att man blandar cognac och vodka. Den kompletteras av de klassiska glöggvinerna Tarragona, Moscatel och portvin. Så här berättar Cheif Blender Åsa Orvärn:

– Jag har återvänt till J.D. Grönstedts receptarkiv för att skapa en typ av glögg som var populär vid seklets början men som sedan länge varit försvunnen. Den har en tydlig cognacdoft och smaken är kryddig med tydliga toner av kryddnejlika, russin och pomerans. Genom att låta glöggen vara ofiltrerad får den även en större, fylligare karaktär med en lång eftersmak, precis som julen smakade 1917.

Blossa 1917
Nr: 82777
Alkoholhalt: 25 %
Pris: 169 kr (50 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!