Apothic Inferno – vin på whiskyfat

Apothic Inferno. Foto: Jon Rogers, honestwinereviews.com

Amerikanska vintillverkaren Apothic är en pionjär inom innovativa viner. Nu lanseras 2015 Apothic Inferno, ett rött vin som slutlagrats på amerikanska whiskyfat under 60 dagar i Kalifornien.

Storsäljaren Apothic Red får en helt ny följeslagare i form av 2015 Apothic Inferno. Det exklusiva vinet är ett resultat av mångårig erfarenhet av vinmakeri och inspiration från whiskyns toner. Apothic Inferno har en färgstark karaktär och bjuder på en smakresa för både vin- och whiskyentusiaster. Vinet släpps i en begränsad upplaga och Sverige får ta del av 4000 flaskor. Vid beställning av tre flaskor levereras vinet i en trälåda.

– Resultatet är ett vin med rik smak, den kanske inte har whisky i sig, men det är definitivt ett vin med whiskysjäl. Vi är glada att kunna lanserar vinet i Sverige som är en nyfiken marknad med stor aptit för nya smaker, säger Åsa Rosvall, produktchef på Spring Wine & Spirits.

Den största delen av druvorna är Zinfandel som kommer från de centrala delarna av Kalifornien, framförallt runt staden Lodi – återstående druvor, mest Merlot, är från Washington State. Druvsorterna har jäst var för sig innan de blandats för att sedan lagras, först på ståltank med ekstavar av både amerikansk och fransk ek och därefter på amerikanska whiskyfat av vit ek i Kalifornien i 60 dagar.

2015 Apothic Inferno
Ursprung: USA
Druvor: 44% Zinfandel, 24% Merlot (Washington State), 12% Syrah, 7% Petite Sirah, 2% Cabernet Sauvignon, och 11% blandade röda druvor
Alkoholhalt: 16%
Art.nr: 70387
Pris: 149kr
Lansering: 1 december 2017

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!