Grand Slam för Hernö Gin


När årets resultat för världens mest prestigefulla vin- och sprittävling, International Wine & Spirit Competition, tillkännagavs stod det klart att Hernö Gin får priset ”Producer of the Year” för andra året i rad. Dessutom får de tillsammans med That Botique Y Gin priset för världens bästa London Dry Gin.

– Det är en mycket stor ära för oss att vinna de här båda troféerna som väger tyngre än guld i tävlingen. Vi lägger ner hela vår själ i att skapa världens godaste gin med passionen som drivkraft och utmärkelserna är ett starkt bevis på att det lönar sig att våga följa sina drömmar. När du gör det händer det magiska saker. Som det här till exempel, säger Jon Hillgren, Master Distiller och grundare av Hernö Gin och fortsätter:

– En summering av de senaste tre årens topplaceringar i tävlingens olika kategorier befäster vår position som världens bästa gin.

The London Dry Gin Trophy 2017 tillfaller Hernö Gin i samarbete med That Boutique – Y Gin Company för produkten Hernö Swedish Rose Gin.

– Vi har skapat denna London Dry Gin tillsammans i Hernö Gins destilleri i Dala med ros som smaksättare i stället för älgört. Den innehåller också en skvätt av vår Juniper Cask. Hernö Swedish Rose Gin säljs endast i England, berättar Jon om samarbetet.

– Med London Dry Gin Trophy 2017 har Hernö Gin på tre år förärats IWSCs samtliga tre tyngsta troféer i ginkategorin: Contemporary Gin Trophy, Gin & Tonic Trophy samt London Dry Gin Trophy. Det är en historisk bedrift att jämföra med en grand slam som ingen annan ginproducent i världen lyckats med genom tiderna, avrundar Jon Hillgren.

Hernö Gin (nr 86927, 40,5%, 50 cl, 316 kr)
Hernö Old Tom Gin (nr 30048, 43%, 50 cl, 341 kr)
Hernö Navy Strength Gin (nr 86428, 57%, 50 cl, 390 kr)
Hernö Juniper Cask Gin (nr 30261,47%, 50 cl, 510 kr)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!