Kaptenens cuvée-öl passar bäst i champagneglas

När Scott Vaccaro skulle döpa sitt nya bryggeri tog han namnet från gatan där han bodde under sin uppväxt: Captain Lawrence Drive i South Salem i staten New York.

Och det är inte så konstigt med tanke på att Scott började brygga öl innan han ens hade åldern inne för att dricka det. En dag efter plugget följde han med en kompis hem och där håll dennes pappa på att brygga öl i köket och Scott blev heltänd. ”Det förändrade mitt liv”, har han berättat. ”Jag frågade om han ville lära mig och han sa att om mina föräldrar tyckte det var okej så skulle han göra det”. Och efter det fanns ingen tvekan om vad Scott skulle ägna sig åt.

Han pluggade ölbryggning och jästkunskap vid University of California, praktiserade vid bryggeriet Adnams i England och jobbade sedan på Sierra Nevada och det kortlivade bryggeriet Colorado.

Han grundade Captain Lawrence Brewing Company 2005 och det första bryggeriet blev efter fem år alltför litet och de flyttade till Elmsford där de bryggde sin första omgång i december 2011.

Många av Scotts öl är Belgieninspirerade, och bryggeriet gör många öl med vildjäst och ekfatslagring. Som Cuvée de Castleton, till exempel. Det är spontanjäst, har tillsatts med handplockade Muscatdruvor och lagrats på franska ekfat. Alkoholhalten ligger på 8,4 procent.
Kapten Lawrence själv rekommenderar att Cuvée de Castleton ska avnjutas som champagne, gärna i champagneglas också, och menar att det passar utmärkt till ostron och råa pilgrimsmusslor.

Captain Lawrence Cuvée de Castleton

Nr: 11266
Volym: 37,5 cl
Pris: 119 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!