Manisk mango från BrewDog & Brewski


BrewDogs IPA Jack Hammer har mött Helsingborgsbryggeriet Brewskis Mangofeber DIPA. Resultatet är Manic Mango, en 6 % IPA smaksatt med mango.

Skotska BrewDog lanserar nu resultatet av sitt samarbete med bryggeriet Brewski från Helsingborg, en Mango IPA med namnet Manic Mango. BrewDog gör under året samarbeten med tio utvalda europeiska bryggerier och skapar tillsammans tio unika öl som kommer lanseras i respektive land. De tre första ölen har redan lanserats i Italien, Nederländerna och Spanien. Sverige står nu på tur och sedan kommer även Irland, Frankrike, Tyskland, Norge, Österrike och Danmark få sina egna öl. Genom detta initiativ önskar BrewDog främja branschen i stort och lyfta lokala bryggerier som levererar kvalité på global nivå.

– Det är otroligt viktigt och kul för oss att samarbeta med mindre bryggerier över hela världen. Med vår gemensamma erfarenhet inom craft beer kan vi verkligen skapa stordåd, som till exempel Manic Mango, säger James Watt, grundare av BrewDog.

Manic Mango är en fruktig IPA bryggd på bland annat den tyska humlesorten Magnum och amerikanska Citra. Ölet har, förutom mango, toner av citrus, persika, tall och citronskal.

– Tänk er Jack Hammer – en kaxig IPA med grapefruktarom, inslag av kåda och med stark beska som gifter sig med en Mangofeber, en dubbel IPA med smak av mango, grapefrukt och tallbarr. Där har ni Manic Mango, säger Marcus Hjalmarsson, bryggmästare på Brewski.

Från den 19 april finns ölet tillgängligt på Brewskis egen bar, Barski, i Helsingborg och från och med den 25 april finns det att köpa på BrewDogs samtliga barer i Stockholm, Göteborg och Malmö. På hyllorna på Systembolaget gör Manic Mango entré den 4 maj.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!