Allt om Whisky nr. 3, 2018


Sommaren ligger i sin vagga och semestern är inom räckhåll. Vintern och mörkret är ett minne blott. Vi grillar med vänner och familj så lite dryckestips kanske inte är så dumt. Jag har ett par riktigt trevliga tips i detta nummer av tidningen.

Har ni tänkt på att whiskyvärlden är så mycket större än Skottland, Irland och USA idag. Allt om Whisky & Öl har under åren tagit er runt jorden flera varv i form av artiklar och tester. Den här gången stannar vi upp i Kanada och kikar på vad som har hänt och vad som händer där på både whisky- och ölfronten. Vi testar igenom en hel del som finns på Systembolaget och ett par nyheter också. Kanada har mycket mer att erbjuda så vi får väl se om det dyker upp mer whisky därifrån i framtiden.

Naturligtvis hittar du mycket mer i det här numret, vad sägs om att läsa vårt Gintest? Produktionen av svensk gin har under åren ökat, intresset lika så och det finns mycket bra grejer där ute. Sist men inte minst följer vi med Allt om Whisky och Old Pulteneys stipendiater på deras resa och jakten på whiskyfatet. Deras road trip genom Skottland blev ett minne för livet både för dem och för mig som fick följa dem.

Ha en riktigt bra sommar nu så ses vi till hösten.
Simma lugnt!

Var hittar jag Allt om Whisky?
Klicka här för att se var du kan köpa tidningen.
Prenumerera på tidningen – Klicka här!
Glöm inte att följa oss på Facebook!

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.