Tre prisbelönade öl från Goose Island

Chicagobryggeriet Goose Island har tagit plats på den svenska marknaden och lanserat tre nya ölsorter. Goose Honkers Ale och Goose 312 Urban Wheat Ale kom för någon vecka sedan. Den 23 oktober släpps Goose IPA.

Jäskar i bryggeriet Goose Island.

Den sistnämnda har 5,9 % alkohol och har vunnit flertalet priser på amerikanska ölfestivaler. Den sägs få sin starka karaktär av malt och en blandning av engelsk och amerikansk humle.

Goose Honkers Ale med 4,3 % alkohol, är Goose Islands mest ikoniska öl och det första som tillverkades i Chicago på 80-talet. Ölet, som är döpt efter grundaren John Halls fru Patricia Honkers, är ett så kallat ’English bitter’ med smaker som påminner om en klassisk engelsk pale ale.

Honkers Ale vann guld i kategorin Everyday Ale British Style på årets upplaga av Stockholm Beer & Whiskey festival.

Goose 312 Urban Wheat Ale (4,3 % alkohol) är ett amerikanskt veteöl med en lätt och somrig smak. Namnet är inspirerat av Chicagos riktnummer 312 och även detta öl har prisats på amerikanska ölfestivaler.

Äldre man som står med ett ölglas i pubmiljö.
John Hall, grundare av bryggeriet Goose Island.

Allt började när ölälskaren John Hall åkte på en inspirationsresa till Europa under 80-talet. Med sig tillbaka hem till Chicago hade han inte bara tanken om att USA förtjänade bättre öl, utan även en nyfikenhet kring hantverksbryggt öl och hur det skulle funka i praktiken. Han startade ett litet lokalt bryggeri i Chicago med namnet Goose Island och bryggeriet har sedan dess bara vuxit sig starkare.

Idag har Goose Island världens största humlefarm och brygger årligen över 45 olika typer av öl.

Goose Honkers Ale
Nummer: 83567-03.
Pris: 20,90 kr

Goose IPA
Nummer: 84936-03
Pris: 22,90 kr

Goose 312 Urban Wheat Ale
Nummer: 84106-03.
Pris: 21,50 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!