Glen Morays återkomst


Glen Moray Classic Peated Single Malt lanseras i samtliga Systembolagsbutiker lördagen den första december. Den har legat på Bourbonfat i ungefär 7 år och för att få upp rökigheten så har Master Destiller Graham Coull använd rökmalt. 2005 så tog Graham Coull över som den femte Master Destiller på Glen Moray.

Sedan 2009 då det familjeägda spritföretaget La Martiniquaise köpte Glen Moray så har de investerat konstant i att höja kvaliteten samt renodla portföljen tillsammans med Graham.

Så här lär den smaka: ”På näsan hittar man en delikat rökighet tillsammans med vanilj och lite läder. Smaken är rökig, lite lätt kryddighet med citrus och mjuka vaniljtoner. Slutet är långt med kryddiga fattoner och en elegant rökighet.”.

– Det här är en Single Malt som alla har råd med, som dessutom är högkvalitativ, säger Daniel Gyhlénius, vVD och Partner på Moestue i Sverige.

Glen Moray Classic Peated Single Malt

Nr: 446
Alkoholhalt: 40 %.
Pris: 299 kr (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Verifierad av MonsterInsights