Glöet tillbaka igen!

En champagnekylare och glas på en festligt utsmyckad bricka. Här serveras Glöet – en blandning av glögg och mousserande vin.
Glöet, som lanserades 2016 i Sverige, är tillbaka på Systembolaget. Kombinationen av traditionella glöggkryddor tillsammans med mousserande vin från Spanien är spännande. I år kommer Glöet att finnas på cirka 10 butiker under det så kallade säsongssortiment.

Under många år har det florerat olika recept på glögg och mousserande vin på nätet, men de flesta blir alldeles för söta för att passa den svenska paletten. En grupp finska visionärer tog fasta på detta, och tillsammans med en vin-konnässör samt en vinproducent från Spanien så började man utveckla Glöet.

Vilket visade sig vara inte helt lätt, då många av kryddorna blev lite sura och bittra då drycken serveras kall. Det tog teamet två år att få till det perfekta receptet till Glöet.
Smakerna som man hittar är apelsin, citrus, kanel, ingefära, vanilj och russin.
Här serveras Glöet – en blandning av glögg och mousserande vin.

Glöet

Nr: 77160
Pris: 89 kr (75 cl)

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!