Överraska med läskande sommardrinkar

Drinkvagn i sommarskrud
Att blanda goda drinkar behöver varken vara svårt eller tidskrävande. Men ibland kan det kännas övermäktigt att navigera i drinkdjungeln. Ska det vara sött eller surt? Skakat eller rört? Krossad is eller iskuber? Rasmus Harnell, Portfolio Manager på William Grant & Sons, har tagit fram sina egna drinkfavoriter som med enkla knep gör dig till en fullfjädrad bartender till sommarens grillfester.

– Våga ta ut svängarna och bjud vännerna på något annat än rosévin eller en kall öl. Det är lättare att blanda goda cocktails hemma än vad många tror. Ett tips är att jobba med exempelvis snygga iskuber, fina glas och garnityrer. Blanda gärna söta och syrliga smaker med en hint beska för att få en bra balans, säger Rasmus Harnell.

Hootenanny

Drinken Hootenanny i sejdelglas
En god och lättdrucken drink som upptäcktes på en whiskybar på Manhattan i New York. En riktig bartenderfavorit. Tips: Drinken kan med fördel serveras i en ölsejdel för en mer opretentiös look.
1 del Drambuie
2 delar grapefruktjuice
4 myntablad
3 delar Weissbier
Iskuber
Gör så här: Häll Drambuie, grapefruktjuice och mynta i en shaker och skaka lätt. Tillsätt öl i shakern innan det silas över isen i glaset. Garnera med en kvist mynta.

Monkey Mojito

Drinken Monkey Mojito
5 cl Monkey Shoulder
2 cl färsk limejuice
1,5 cl sockerlag
En skvätt Angostura Bitter
12 myntablad Ginger Ale Limeskivor
Gör så här: Fyll ett glas med krossad is. Häll i alla ingredienser förutom Ginger Ale. Blanda väl. Toppa med Ginger Ale. Garnera med tre myntablad och en skiva lime.

Monkey Colada

Drinken Monkey Colada
4 cl Monkey Shoulder
2 cl kokosrom
6 cl Coconut Water/kokosvatten
1 cl färskpressad limejuice
2 ananasringar
En skvätt sockerlag
Gör så här: Häll alla ingredienser (utom sockerlag) i en mixer och mixa fint. Smaka av och addera en skvätt sockerlag. Häll upp i ett Hurricane-glas eller liknande. Garnera med ananasblad och en bit ananas.

Monkey Ginger

Drinken Monkey Ginger
5 cl Monkey Shoulder
12 cl Torr Ginger Ale
Is
1 apelsinklyfta
Gör så här: Fyll ett högt glas med is. Häll i Monkey Shoulder och Ginger Ale.
Rör om och garnera med en apelsinklyfta.

Show Me the Monkey

Drinken Show me the monkey
5 cl Monkey Shoulder
2 cl Drambuie
8 cl ofiltrerad äppeljuice (Cloudy Apple Juice)
6–8 myntablad 1 apelsinklyfta
Is
Gör så här: Häll i alla ingredienser i en shaker och skaka. Sila ned i ett högt glas med is. Garnera med en apelsinklyfta.

Hendrick’s Cucumber Lemonade

Drinken Hendrick's cucumber lemonade
5 cl Hendrick’s Gin
2 cl citronjuice
2 cl sockersirap
Toppa med sodavatten
Gör så här: Kombinera alla ingredienser i en grogg fylld med isbitar. Rör om lätt och servera. Garnera med tre tunna skivor gurka och en citronskiva.

Foto: William Grant & Sons

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Verifierad av MonsterInsights