Två nya Brooklyn på ICA


Att svenskens intresse för öl ökat de senaste åren manifesteras tydligt i dagligvaruhandeln, där sortimentet ökat kraftigt. Nu finns alkoholfria Brooklyn Special Effects och Brooklyn Lager 3.5% på hyllorna i matvarubutiker runt om i landet.

Brooklyn Lager är det första ölet som New York-bryggeriet utvecklade för över 30 år sedan, och nu har man tagit fram den i en folkölsvariant på 3.5% specifikt för Sverige. En modern lager med maltig smak som passar bra till grillat och pizza.

Brooklyn Special Effects är Brooklyn Brewerys första alkoholfria öl och arbetades fram under flera år för att uppnå de höga krav bryggeriet ställer på sina öl, oavsett alkoholhalt. Brooklyn Special Effects är en hoppy lager med tydlig bitterhet och friska smak av humle. Sedan lanseringen tidigare i år har produkten fått mycket bra recensioner av konsumenter såväl som skribenter.

Under våren har dessa produkter rullats ut i dagligvaruhandeln, där konsumenten nu hittar dem på hyllan tillsammans med Brooklyn 1/2 Ale 3.4%, en ofiltrerad och balanserad saison med tydliga citrustoner och läskande lätthet som passar fint till fisk, sallad och färska ostar.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!