Gin & Tonic Glögg!


Förra året gjorde företaget Swedish Tonic en GT-glögg (Gin & Tonic Glögg) tillsammans med Stockholms Bränneri vilket blev en enorm succé. Flaskorna sålde slut på nolltid. I år har de lanserat en lågalkoholhaltig GT-glögg samt en stark variant i egen regi.

Tonic är beskt för att det innehåller kinin, vilket är ämnet som sades vara effektfullt mot malaria. Kinin i sin tur kommer från en bark som härstammar från Peru. Om nu tonic görs på en bark, hur kommer det sig att all tonic på marknaden är transparent? Den insikten var startskottet till Swedish Tonic. Swedish Tonic är således en naturlig tonic gjord på riktiga råvaror istället för socker och aromämnen. Den finns både som tonicsirap (som nyligen vann Svenska Designpriset) och tonicvatten.

I GT-glöggen har de utgått från deras tonicsirap. Sedan har de tillsatt gin samt smaksatt den med kryddor som kanel, kryddpeppar & stjärnanis. Det ger en en värmande och kryddig glögg med många klassiska julsmaker där beskan från tonicen är distinkt och sötman är balanserad tack vare ett fint samarbete mellan agavesirapen och rårörsockret i produkten.

GT-glöggen är självklart ekologisk och dricks varm, gärna tillsammans med en kvist rosmarin eller en kanelstång och torkad apelsinskiva. Glöggen släpps i en begränsad utgåva för julen 2019. Den på 12 % kostar 169 kr och släpptes i en begränsad upplaga i Systembolagets beställningssortiment (nr 77859) i slutet av oktober. Den lågalkoholhaltiga versionen har ett rekommenderat utpris på 59 kr och säljs i dagligvaruhandeln, på Cervera, Designtorget & Swedishtonic.com.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!