Glöet bubblande glögg – nu även i vitt


Under många år har det florerat olika recept på glögg och mousserande vin på nätet, men de flesta blir alldeles för söta för att passa den svenska paletten. En grupp finska visionärer tog fasta på detta, och tillsammans med en vin-konnässör samt en vinproducent från Spanien så började man utveckla Glöet.

Vilket visade sig vara inte helt lätt, då många av kryddorna blev lite sura och bittra då drycken serveras kall. Det tog teamet två år att få till det perfekta receptet till Glöet. Namnet är en ordlek där man förenar ordet glögg och namnet på en känd Champagne (som inte har något att göra med innehållet i flaskan).
Nu har också en vit variant kommit: Glöet White Sparkling Glögg i Systembolagets beställningssortiment. Smaken beskrivs som fräsch, fruktig och kryddig och förutom de traditionella glöggkryddorna har den smak av rostat äpple.

Tidigare i oktober, innan den ens hunnit börja säljas, vann Glöet White Sparkling Glögg en silvermedalj i ”Glass of Bubbly” som är en internationell tävling för Champagne och mousserande viner.

Glöet White Sparkling Glögg

Nr: 77404
Pris: 99 kr

Glöet Sparkling Glögg

Nr: 77160
Pris: 99 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!