Absolut Elyx ingen nyhet – men ändå…


Inte direkt någon nyhet för den lanserades 2013 och har funnits härhemma sedan i mars 2016, men ändå: Varje droppe av Absolut Elyx är gjord på vintervete från en enda egendom 20 minuter utanför Åhus, Råbelöf, där det odlats vete i många hundra år.

Råbelöf gård, Åhus

Vattnet som används kommer från den vattenreservoar som finns under Kristianstad med vatten som ingen människa rört på 40 000 år. Absolut Elyx destilleras sedan på en kolonnapparat av solid koppar från 1921. Elyx har en alkoholhalt på 42,30 procent, vilket är något högre än standard som annars ligger på 40 för vodka.

Hela produktionen görs under överinseende av Absolut Elyx’ Master Distiller Krister Asplund, som 2015 efter 30 år lämnade sin post på Absolut Vodka för att helt ägna sig åt Elyx.

Absolut Elyx Master Distiller Krister Asplund

Absolut Elyx

Nr: 86508
Pris: 539 kr (70 cl)

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!