Hven och Smögen gör Bländande ihop

Den 24 november 2020 släpps Bländande, ett samarbete mellan Spirit of Hven och kollegerna på Smögen.

Bländande är en blended malt whisky som destillerierna har tagit fram gemensamt, baserad på lika delar av åtta år gammal maltwhisky från Spirit of Hven och Smögen.

Så här skriver destillerierna om whiskyn:
Bländande är baserad på whisky från totalt nio stycken fat av normalstorlek; fyra stycken virgin Chinkapin barrels med Hven och fyra stycken first fill Bourbon barrels samt en first fill Sherry hogshead med Smögen, alla innehållande whisky baserad på kraftigt torvrökt malt.

Styrkan är 55,5 % och whiskyn har fått gifta ihop sig i över en månads tid för att ge en komplex, len och väl sammansatt karaktär. Som samarbetande blenders är såväl Henric Molin från Hven som Pär Caldenby från Smögen glada och stolta över det som Bländande har blivit och att den på ett positivt sätt skapar en egen identitet vid sidan av de ingående respektive singelmalterna Hven och Smögen.

Så den 24 november gäller det att vara på hugget för då släpps Bländande på Systembolaget.

https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/blandande-svensk-blended-malt-whisky-4086002/

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!