De vann vilt!

I Allt om Whisky nummer fem lottade vi ut tre exemplar av Anders Levéns ”Laga vilt – bästa recepten med hjort, vildsvin och älg” (Semic Förlag). Svaret på tävlingen var c, för det var Pretonius som i sin ”Kalaset hos Trimalchio” lät en vilsvinssugga ha en av huvudrollerna vid middagen ifråga.

Så här skriver han:
”En hisklig vildsvinssugga bärs in på en bricka; på dess betar hänger korgar med dadlar från Syrien och från Fenicien, och djuret tycks ge di åt en samling smågrisar av bakverk. En hovmästare skär upp vidundret, och ut flyger en samling levande trastar som fångas på limstänger av slavar i matsalens alla hörn och befordras direkt till köket”.

Många visste, men de tre först lästa lösningarna kom från:

Åke Aronsson i Alingsås
Tommy Sandström i Umeå
Valter Makovac i Västerås

Grattis!

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!