Guld till Glasgow Distillery

2014 bestämde sig Liam Hughes och hans kompanjoner för att starta ett destilleri i Glasgow. Under arbetet med affärsplaner och budgetar gick Liam på djupet med Glasgows whiskyhistoria för att se varför en stad som tidigare haft närmare femtio destillerier då inte hade ett enda inom stadsgränsen. Tillsammans med professor Michael Moss från Glasgow University plöjde de arkiven och hittade The Glasgow Distillery Company – ett bolag som grundats runt Dundas Hill-destilleriet 1770.

Destilleriet var verksamt i Glasgow i 130 år innan det stängde 1902 och revs året därpå. Namnet var perfekt, placeringen likaså och det nya bolaget fick ett naturligt fokus på maltwhisky.

Sedan dess har en hel del hänt och nyligen när The Second Annual Scottish Whisky Awards gick av stapeln hände minst sagt massor: Glasgow Distillery utnämndes till Scottish Whisky Distillery of the Year, deras Glasgow Distillery 1770 Peated Release plockade hem en guldmedalj i kategorin Single Malt No Age Statement och deras nyligen lanserade Malt Riot vann också guld, den här gången i kategorin Blended Malt Under 12 YO.

1770 Glasgow Single Malt Scotch Whisky Peated

Nr: 83374
Pris: 693 kr (50 cl)

Malt Riot Blended Malt Scotch Whisky

Nr: 80785
Pris: 399 kr (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!