Dricka öl via Zoom?


I uppslagsverket Urban Dictionary på nätet förklaras begreppet ”Zoom Beers” så här:

”The act of grabbing beers with your friends in 2020 when everyone is in lockdown due to Coronavirus Covid 19”.

Ännu bättre blir ju det hela med öl som heter just Zoom. Här två amerikanska bryggerier som snabbt tagit fasta på pandemisituationen:

Taproot Brewing Company grundades 2018 av John Nunes och bryggaren Kevin Beachman i anslutning till Newport Vineyards som ägts av familjen Nunes sedan 1917. Vineriet, bryggeriet och deras restaurang Brix ligger i Middletown i New England. De har lanserat ölet Zoom, en IPA Imperial/Double just med tanke på att avnjuta öl tillsammans på distans.

Vennture Brew Company i Milwaukee (Wisconsin) är ett kombinerat bryggeri och café har också ett öl som heter just Zoom. Det är en ljus lager i belgisk stil som humlats med Mosaic,

alkoholhalten ligger på 4,8 procent och man har använt den norska Kveik-jästen (det lär faktiskt bli så tautologiskt, för ordet ”kveik” betyder ”jäst” på norska, men det är samtidigt en speciell jäst som använts i västra Norge alltsedan 1600-talet till deras gårdsöl).

Sedan finns faktiskt whiskeydrinken Whiskey Zoom också:
1,5 cl honung som lösts upp i lite hett vatten
1,5 cl grädde
4,5 cl bourbon eller rye whiskey

Skakas i kyld shaker och serveras i cocktailglas.

En variant är att whiskeyn byts ut mot antingen cognac eller rom, men cocktailen behåller sitt namn ändå.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!