Rockhyllan krönika: Sommaren du blev en kRocket Queen?

Dagligen finner man roliga och bra podcasts man inte hade en aning om fanns. Idag finns det poddar om allt möjligt. Just Rockhyllan har ett lättsamt, roligt sätt att samlas kring seriösa ämnen från musikens alla hörn. De bjuder in gäster i varje program och det har varit allt ifrån legenden Jerry Williams till Dregen. Rockhyllan görs av Anders Hafslund, Danne McKenzie och André Warnie. Förra året var Allt om Whisky med dem till Teelings Distillery i Dublin när de sökte efter sin egen whiskey. Här är deras senaste krönika.

Kan du se det framför dig? Guns N’ Roses frontman Axl Rose står där längst fram på scenen och dansar sin karakteristiska snake dance. Vid ett första ögonkast är allt i sin ordning, men en sak är annorlunda. Istället för sitt vanliga mikrofonstativ så har han en… krocketklubba i näven medan han sjunger Rocket Queen från Apetite for Destruction.
Märkligt.
Ja, det må vara en märklig lek med både ord och fantasi men det speglar faktiskt också lite hur sommaren 2020 har sett ut för många av oss. Kanske har du också haft din favoritmusik skrålandes i en bärbar högtalare medan du stått där böjd över ditt krocketklot och försökt få till det där precisa slaget. Det är alltid en rot som sabbar! Du verkar sannerligen inte ha varit ensam om det i så fall.

När Rockhyllan skulle träffas på den sörmländska landsbygden under sommaren så kläcktes idén som från ingenstans – vi måste spela krocket! Sagt och gjort, trodde vi. Efter en första genomsökning på nätet verkade alla våra stora butikskedjor ha slutsålt! Efter att ha letat på tre bensinstationer, fortfarande inget. Vi ringer en lokal mataffär som glatt ropar ”JAA! Vi har ett set kvar…. eller vänta, nä det blev sålt precis!”.

Vid det här laget blir du besatt och glömmer att det hela egentligen inte är så viktigt. Du lägger målmedvetet all din energi på att lösa uppgiften. Tänk om det blir som med toapappret?! Har vi missat något? Är det handsprit, toapapper och… krocket man ska ha hemma på prepperhyllan? Hur som helst, på den fjärde bensinstationen får vi napp. Och ja, det var faktiskt roligare än vad vi kunde komma ihåg, för när spelade hela landet krocket sist? Det är nog inte helt fel att säga att det var någonstans runt när just Apetite for Destruction släpptes i slutet på 80-talet.

Om du nu missat sommarens nya svarta och tänker gå en fight i höstmörkret med svingande klubbor och krossade fotknölar, vad serveras då bäst till detta? Rocket Queen ska du såklart lyssna på ändå men det känns lite för uppenbart i sammanhanget. I stället drar vi igång Schweiziska The Hillbilly Moon Explosion med Broken Love. Den matchar dina snart avbrutna klubbor och passar även utmärkt till en välkyld Poppels Sour Fruit Ale. Allt för att behålla smaken av sommaren ända in mot vintern. Smaklig spis!


Du hittar Rockhyllan där poddar finns (som på Spotify eller Apple Podcasts) och på Facebook.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!