Teelings ananaswhiskey


Stiggins Fancy Pineapple Rum är en rom gjord på ananassorten Victoria från Madagaskar.

En gång om året, när ananasen är mogen, plockas, skalas och skärs den för hand på Chateau Bonbonnet i Cognac, Frankrike.

Skalet från ananasen infuseras och destilleras en gång med Plantation 3 star och fruktköttet lagras i Plantation Original Dark under 3 månader, detta blandas sedan och lagras ytterligare i 3 månader innan den tappas på flaska.

Stiggins’ Fancy Pineapple är en hyllning till Pastor Stiggins, en karaktär skapad av Charles Dickens i hans första roman The Posthumous Pappers of The Pickwick Club (kanske mer känd som endast The Pickwick Papers). Hans favoritdrink var ”ananas-rom” – en vanlig dryck i 1800-talets England.

Förra sommaren (i maj närmare bestämt) kom romproducenten Plantations Stigginsrom hit, och vi har fortfarande chans att provsmaka den.

Teeling Whiskey Company har nu samarbetat med Plantation och låtit lagra sin Small Batch Whiskey på just ”stiggins-fat”. Resultatet beskrivs ha ”tydliga toner av tropisk frukt och en delikat kryddighet samt nyanser av punsch och solmogen citrus”.

Den 15 december lanseras resultatet.

Teeling Stiggin’s Fancy Pineapple Rum Cask

Nr: 8291601
Alkoholhalt: 49,2 %
Pris: 569 kr (70 cl)

Plantion Pineapple

Nr: 80524
Alkoholhalt: 40 %
Pris: 399 (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!