Urquhart – ny president för IWSC

Michael Urquhart, före detta verkställande direktör för den familjeägda skotsk whisky- och premiumsprit-specialisten Gordon & MacPhail, har utsetts till president för International Wine & Spirit Competition (IWSC) 2021.

IWSC: s president representerar organisationens mål att främja produktionen av kvalitetsviner och sprit i hela världen. De har hundratals internationella experter, inklusive köpare, producenter, destillatörer, sommeliers och distributörer, som bedömer viner och sprit under hela året.

Michael ersätter Tamara Roberts, VD för den engelska vinproducenten Ridgeview, som var president 2020. Han är den första Skottlandsbaserade presidenten sedan tidigare ordförande och verkställande direktören för Edrington, Sir Ian Good, som innehade tjänsten 2009. Andra ikoniska medlemmar av vin- och spritindustrin som har varit presidenter är baronessan Philippine de Rothschild, Wolf Blass och Robert Mondavi.

Michael gick i pension som verkställande direktör för Elgin-baserade Gordon & MacPhail 2014 och lämnade styrelsen 2017 efter att ha jobbat i mer än 36 år.

Michael Urquhart utsågs 1999 till Keeper of the Quaich och 2012 till Master of the Quaich i erkännande av tjänster för marknadsföring av skotsk whisky över hela världen. I slutet av 2013 gav The Whisky Advocate, en av USA:s ledande dryckespublikationer, Michael ett Lifetime Achievement Award. Han togs också in i Whisky Magazine Hall of Fame 2014.

– Det är ett verkligt privilegium att väljas till president för en så prestigefylld organisation som IWSC. Jag tror att detta är en återspegling av Gordon & MacPhails ställning inom dryckesindustrin och jag tackar alla som är involverade i vårt familjeföretag för deras stöd och bidrag till vår framgång genom åren, säger Michael Urquhart.

https://iwsc.net

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!