Rockhyllan krönika: Platta paket

Dagligen finner man roliga och bra podcasts man inte hade en aning om fanns. Idag finns det poddar om allt möjligt. Just Rockhyllan har ett lättsamt, roligt sätt att samlas kring seriösa ämnen från musikens alla hörn. De bjuder in gäster i varje program och det har varit allt ifrån legenden Jerry Williams till Dregen. Rockhyllan görs av Anders Hafslund, Danne McKenzie och André Warnie. Förra året var Allt om Whisky med dem till Teelings Distillery i Dublin när de sökte efter sin egen whiskey. Här är deras senast krönika.

”Platta paket” är två ord som tar dig direkt till möbelvaruhuset. En plats som för ett otränat öga skulle kunna misstas för en scen tagen ur tv-serien The Walking Dead. Huset är överfyllt av människor som med tom blick, och hasande steg, sakta gurglar sig fram genom de ändlösa gångarna. Alla är redo att utan tvekan bita av dig benet… eller i alla fall köra över din häl med en kundvagn överlastad med värmeljus. Inte nog med att du riskerar dina extremiteter, stället i sig är väl kanske inte det roligaste att leta julklappar på. För hur kul är det egentligen att ge bort 40 kg isärplockad bokhylla?

Nej, ta dig nu i lugn och ro till en handlare där du kan införskaffa julklappar helt utan risk att bli av med några kroppsdelar. Vi vill nämligen slå ett slag för hårda platta paket med ett innehåll du INTE hittar i möbelvaruhuset. Nu pratar vi alltså om årets julklapp år efter år efter år: Vinylskivan!

Här har du all chans att vara personlig i ditt val också. Det finns givetvis många vägar att gå. Antingen hittar du ett band som är att likställa med att köpa single cask whisky.

Skivkatalogen hos bandet spretar så till den grad att den ena skivan verkligen faller dig på läppen, medan den andra ligger helt utanför din smak. Ett djärvt och måhända fullständigt lyckat val om du prickar rätt i skivbacken!

En annan väg att gå är mer som att välja den där gamla trotjänaren du har i barskåpet. En bourbon som smakar lika bra varje gång. År ut och år in. Du vet vad du får och du tycker om det! Rockvärldens svar på denna bourbon måste väl ändå vara AC/DC? Ända sedan 1975 då vi fick smaka på den första tappningen från detta australiensiska fat av ädlaste hårdrock har vi älskat det! Känslan har hållit i sig hela vägen fram till i år när deras 17:e album Power Up nu har släppts och den förnäma smaken har varit densamma.

Se där, ett julklappstips levererat. Men kom också ihåg: om du inte vet vad mottagaren tycker om, ge bort något som du själv gillar. Det brukar bli bra om du bara ser till att sälja in det ordentligt. Berätta vad som gör skivan så fantastisk med ett rejält julklappsrim så är saken löst!

Känns det övermäktigt att få till rimmet behöver du bara vända dig till Rockhyllan. Vi hjälper till med rimmen i julprogrammet även i år. Välkommen att följa med och vi lovar dig att du får höra rim du inte trodde fanns!
Med önskan om en hård… och platt jul!


Du hittar Rockhyllan där poddar finns (som på Spotify eller Apple Podcasts) och på Facebook.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!