Nyhet: Delamain Pale & Dry Centenaire Cognac

James Delamain anlände till Cognac från Irland år 1759 och startade sin resa som Cognachandlare redan 1762. Delamain & Co. etablerades fullt ut 1824 av James barnbarn, Henry. Idag drivs företaget av den nionde generationen och familjen är i allra högsta grad aktiva i verksamheten.

Delamain är ett litet och mycket traditionsbundet Cognacshus – en av de mest erkända producenterna som finns. Produktionen kommer uteslutande från Grande Champagne, som är hjärtat av cognacsdistriktet. Delamain är idag det enda Cognacshuset som enbart producerar XO och äldre från Grande Champagne.

Delamain Pale & Dry Centenaire är nyanserad och smakrik med fatkaraktär. Inslag av vita blommor, apelsinskal, citrus och vanilj samt har lång och intensiv eftersmak.

Delamain Pale & Dry Centenaire

Artikelnr: 11765
Alkoholhalt: 42%
Pris: 799 kr
Lanseras 6 juli 2021

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!