Vackra, handgjorda askar från Plantation rom

Plantation har tillsammans med svenske konsthantverkaren och möbelsnickaren Sebastián Mateu tagit fram Plantation The Craft Collection. Kollektionen består av vackra askar och lådor för förvaring av flaskor som även innehåller en ask för spelsugna vänner. I asken hittar man ett dominospel och en kortlek.

Här blandas stilfullt hantverk med funktionell förvaring och underhållning. Plantation The Craft Collection är tillverkad i en begränsad och signerad upplaga.
Sebastián Mateu, som formgivit och producerat kollektionen, är utbildad på Carl Malmstens skola där han idag är verksam som lärare.

Plantation The Craft Collection är därför tänkt både som en hyllning till hantverket som sådant, samtidigt som vi vill lyfta fram att det hantverksmässiga faktiskt bidrar med ett stort värde i sig, säger Hugo Simberg, produktchef för Plantation i Sverige.

Alla boxar är tillverkade av Sebastián Mateu själv. Plantation stödjer gott hantverk i alla former och därför skänker de överskottet till hantverksprojektet Kulturgatan, grundat av stiftelsen Lehmanns Verkstad i Bodafors.

Läs mer och beställ askarna på
plantationcollection.se

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!