Thornbridge Brewery x 3 i beställningssortimentet

Thornbridge Brewery såg dagens ljus 2005, på ägorna till Thornbridge Hall, ett gods mitt i Englands vackra Lake District.

Bryggeriet blev snart ett stort namn inom hantverksbryggeri, lika känt för sin nyfikenhet som beundrat för sitt mod. Idag brygger man ett trettiotal olika öl, oräknat de otaliga samarbeten man har med andra bryggerier, restauranger, festivaler och andra som vill stoltsera med ett eget öl. Numera har man flyttat till större lokaler, men man behåller bryggeriet på Thornbridge Hall, som en lekplats och laboratorium. Tre nyheter finns i beställningssortimentet:

Thornbridge Cocoa Wonderland 6,8 %

En rejäl chokladporter, maltig med liten sötma. Här finns inslag av kavring, kaffe, choklad, katrinplommon och mörk sirap. En vintervärmare att dricka med omsorg.
Nr: 51784
Pris: 28,50 kr.

Thornbridge AM:PM Gluten Free Session IPA 4,5 %

En IPA som är bryggd med sikte på maximal smak, utan att maxa alkoholen. Humlen är hämtad från USA, Australien och Nya Zeeland, för att verkligen fylla smaken, med toner av tropisk frukt, och resultatet är en Session IPA med mycket smak och måttlig alkohol. Precis som det ska vara.
Nr: 51492
Pris: 24,90 kr.

Thornbridge Green Mountain Hazy Session IPA 4,3 %

Det är lätt att tro att denna öl hämtat sitt namn från de grönskande kullarna i Lake District, men namnet kommer faktiskt från Vermont, i USA. Det här var det första öl som bryggdes för att sälja på burk, lätt simmigt, med en mjuk kropp. Humle från både USA och Australien bidrar med toner av mango, ananas och guava som gör det mycket lättdrucket.
Nr: 51447
Pris: 26,90 kr

Foto: Thornbridge Brewery

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!