Tareq gör det i gin

Tareq Taylor, känd från kvalitetstv och -radio, kokboksförfattare, restauratör och kock har tillsammans med familjeföretaget Saturnus lagat en gin som fått namnet Tareq Taylor Craft Gin. Eftersom Tareqs restaurang Kockeriet inte ligger mer än någon mil från destilleriet blev det många turer fram och tillbaka för att finstämma både smak och balans innan alla parter var nöjda.

Tareq är ju känd för att gärna ge sig ut och plocka vilda växter till tallriken, och för honom var vissa ingredienser viktigare än andra:

”För mig var det mycket viktigt att få med framför allt myskmadran. Den tycker jag har en spännande smak och karaktär och det kändes kul att den fick ta plats."

Ginen har en tydlig enbärston, som backas upp av en rad olika botanicals, från myskmadra till anis. Det gör denna gin mycket mångsidig, och den passar lika bra i en Negroni som i en klassisk G&T.

Tareq Taylor Craft Gin

Nr: 87812
Volym: 500 ml
Alkoholhalt: 47 %
Pris: 349 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Verifierad av MonsterInsights