Ölhantverk från Ska brewery

En del bryggerier uppstår som lösningen på ett problem: det är i mitten av nittiotalet, och någonstans i Colorado sitter två killar, Dave och Bill. De tycker mycket om att dricka öl, men är för unga för att köpa det. Lösningen? Brygga eget, naturligtvis. Och dessutom göra det bättre än någon annan i hela Colorado, eller världen. Detta är början på Ska Brewery, som nu är en del av lösningen på ett annat problem: Att vi aldrig kan få nog av små, uppkäftiga hantverksbryggerier.

Mesa Guava IPA 6,5 %

Bryggd på tre olika humlesorter: Trident, Strata och Idaho 7, är detta en magnifikt fruktig IPA, med sammetslika toner av ananas, passionsfrukt, och – som namnet antyder – guava. Här kan man också hitta lätta stråk av mango, grapefrukt och pinje, allt mot en mild beska och en mjuk munkänsla. Finns på Systembolaget 10 juni. Nr: 1050815, 355 ml, 27,90 kr.

Rue B Soho 5 %

Tänk dig en traditionell lager, fräsch och uppfriskande. Tänk dig nu samma lager med stänk av grapefrukt. Då tänker du på Rue B Soho. I receptet ingår både Cascade-humle och grapefrukt, och resultatet är en öl som är som gjord för mat med ursprung i Mellanöstern: hummus, grillade grönsaker och sallader med mycket örter. Kommer till Systembolaget 22 juli.
Nr: 1087415, 355 ml, 23,90 kr.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!