Nytt trä från Teeling

Teeling är utan tvekan ett av Irlands mest spännande destillerier just nu. Det finns knappt någon aspekt av whiskyframställning som de inte provat, utmanat eller skruvat på. Och nu släpper de ännu ett nyfiket experiment, med deras kanske längsta namn hittills: ’Teeling Wonders of Wood Single Pot Still Virgin Chinkapin Oak’. Bakom detta långa namn döljer sig en whiskey som lagrats på nya fat av amerikansk Chinkapin-ek. Som all Pot Still-whiskey är den gjord på hälften mältat korn och hälften omältat, och dess redan från början brödiga och kryddiga nyanser får genom lagringen i ny ek sällskap av både tanniner och mer elegant kryddighet. 12 augusti kommer 300 flaskor till Systembolaget.

Teeling Wonders of Wood Single Pot Still Virgin Chinkapin Oak

Nr: 1138401
Alkoholhalt: 50 %
Volym: 70 cl
Pris: 949 kr.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!