Oktoberfest från Sibbarps Husbryggeri

Från Sibbarps Husbryggeri, som man kunde läsa om i AoW # 3, kommer en hälsning till tysk öltradition, ett Oktoberfestbier. Och även om Sibbarp är kända för att varsamt modernisera traditionella öltyper, som till exempel deras Roggenbier (nr 3768103), har man här valt att hålla sig till det klassiska receptet: kornmalt (Pilsner, Münchner, Carapils och Wiener), vetemalt och fyra sorters humle (Northern Brewer, Hallertauer Blanch, Callista och Citra). Och resultatet mycket riktigt en klassisk Oktoberfestbier, ett välhumlat, något mer alkoholstarkt öl med maltig kropp och inslag av gräs, frukt och citrus. Artikeln om Sibbarp hittar du här: Sibbarps Husbryggeri – ett mikrobryggeri från Limhamn

Sibbarps Husbryggeri Oktoberfestbier

Nr: 36511
Volym: 50 cl
Alkoholstyrka: 5,7 %
Pris: 23,50 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!