Nytt från Wolfburn

Wolfburn kan vara ett av Skottlands äldsta – och yngsta – destillerier. William Smith grundade destilleriet i staden Thurso 1821, mycket tack vare det fina vattnet i Wolf Burn, en bäck som rann strax utanför staden.

Så, någon gång på 1860-talet, upphörde driften, utrustningen såldes på auktion, och tistlar bredde ut sig där destilleriet en gång stått. Men vattnet i Wolf Burn rann, alldeles som förut.

Fram till 2011, då platsen och, och vattnet, återupptäcktes. Och bara två år senare rann det igen ur pannorna vid Wolf Burn, och det har det gjort sedan dess, till whiskyälskares glädje och förtjusning.

Till Sverige kom de första proven på Wolfburns konst redan 2020, och nu är det dags för det senaste: Wolfburn Cask Strength Edition.

Den släpptes ursprungligen för att fira Fars dag i Storbritannien, och är en kombination av Oloroso och ex-bourbon. I doften kan man ana noter av smöriga popcorn, ekvanilj och söta sherryfrukter. Smaken fyller på hasselnöt, kryddig frukt och rök, en rök som följer med ut i finishen, där den blandas med toffee och kanderat socker innan den långsamt klingar ut.

Wolfburn Cask Strength Edition

Nr: 5581001
Alkoholhalt: 58,2 %
Volym: 70 cl
Pris: 887 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!