Moonshine på äppelpaj

Moonshine betyder ju ungefär hembränt, och kanske var det hemlängtan som fick Jeffrey Scott Brown från San Francisco, numera boende i Malmö, att skapa denna sprit med smak av ’something as American as apple pie’ under namnet Spirits of the North.
I doften anas både torkade äpplen, kanel, ingefära och en aning apelsin. Som äppelpaj på flaska. Passar fint som avec, men blir också en trevlig snackis i olika drinkar.
Men Jeffrey har fler strängar på sin lyra, inte bara äppelpaj, utan också öl, av många olika stilar, sorter och slag. Allt från Black IPA, via olika suröl till Imperial Porter och APA, som han brygger på sitt eget bryggeri South Plains Brewery, och som kan hittas i Systembolagets beställningssortiment.

Spirits of the North Moonshine

Alkoholhalt: 40 %
Nr: 30007
Volym: 50 cl
Pris: 299 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!