Dubbel sherry från Aberlour


För att få fram denna fylliga och komplexa, ja faktiskt lyxiga, whisky har sherryfaten givits stort utrymme. Först en lång grundlagring på oloroso- och bourbonfat, vilket ger en komplex och djup smakpalett. Sedan en finish på PX- och olorosofat för att förstärka fylligheten och addera ytterligare smaknyanser.

Och därför läser doftnoterna nästan som en frestande dessertmeny: sultanarussin, apelsinzest, torkade tranbär, toffee, mörk choklad och svarta vinbär. På detta kommer smaker av aprikos, chokladdoppade russin och en kryddighet med stråk av lakrits och muskot, följt av en lång och komplex finish med en fin sötma som balanseras av både krydda och ek.

En whisky att njuta långsamt och uppmärksamt. I första släppet kommer 120 flaskor till Sverige.

Aberlour 18 yo

Nr: 8563701
Alkoholhalt: 43 %
Volym: 700 ml
Pris: 1 395 kr

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!