Banner

Single Island Rum

Av | Publicerad 2014-05-06 | Lämna kommentar

DonPapaRumDon Papa Rum är världens första single island rum från Filippinerna, tillverkad på sockerrör från ön Negros där provinsen Negros Occidental som är en ideal odlingsplats tack vare klimat, geografi och den bördiga, vulkaniska jorden vid fotändan av vulkanen Mount Kanlaon. Don Papa lagras i minimum sju år på små bourbonfat.

Namnet Don Papa har hämtats från en av den Filippinska revolutionens okända hjältar, Papa Isio, som ledde sina landsmän i kriget för ett självständigt Filippinerna. Han kämpade för att fördriva erövrarna från sitt älskade land och arbetade som förman på en sockerplantage innan han gick med i kriget.

Doften är lätt och fruktig och bjuder på en nyanserad smak av vanilj, honung och kanderad frukt med tydliga exotiska toner. Premiumromen Don Papa är god att dricka som den är, on the rocks eller som bas i cocktails.

Old FashionedDon Papa Old Fashioned

5 cl Don Papa

Sockerbit

2-3 droppar Angostura Bitter

Apelsinskal

Maraschinobär

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.